-
کنسول بازی مایکروسافت مدل Xbox Series S۱۹,۸۸۵,۰۰۰ تومان
۲۰,۵۰۰,۰۰۰سود شما ۶۱۵,۰۰۰ تومان ٪۳ -
کنسول بازی مایکروسافت مدل Xbox Series X۳۱,۴۸۴,۲۶۰ تومان
۳۲,۴۵۸,۰۰۰سود شما ۹۷۳,۷۴۰ تومان ٪۳
Microsoft Xbox
زمانی که مایکروسافت تصمیم گرفت وارد عرصه ویدئوگیم شود، هیچکس فکرش را هم نمیکرد این کمپانی بتواند فرمول برنده خودش را پیدا کند. موضوع این بود که در آن زمان کنسولای بازی درحال معرفی قابلیتهای مولتی مدیا خود مانند پخش سیدی و... بودند، مایکروسافت هم به عنوان تولید کننده اصلی رایانههای شخصی، از این بابت احساس خطر میکرد. از همین رو مایکروسافت دست بهکار شد و با Xbox راه خودش را به بازار کنسولهای خانگی باز کرد. Xbox از رابط کاربری Direct X بهره میبرد که مایکروسافت برای طراحی و پیشرفت ویندوز از آن استفاده میکرد. استفاده از همین تکنولوژی برای Xbox علاوهبر اینکه اسم کنسول را تعیین کرد، به بازیسازان اجازه میداد کارهای بزرگتری انجام دهند.
Xbox طی مراسم بزرگی، با حضور بیل گیتس و راک، بله! راک، رونمایی شد. تاریخچه کنسول بازی Xbox با کنسولی شروع شد که شبیه به یک جعبه سیاه با دایرهای سبز روی آن بود. کنسولی که مایکروسافت به بازار عرضه کرد ظاهری ضخیم و آیندهنگرانه داشت واز لحاظ قدرت پردازش کنسولهای همنسل خودش را کاملا پشت سر گذاشت. در ادامه با تاریخچهای کامل از این کنسولها و پاسخ سوالات مهم دراباره Xbox Series X|S همراه ما باشید.
ایکس باکس، ورود یک رقیب جدید
زمانی که مایکروسافت قصد عرضه اولین کنسول خود را داشت، غولهای بزرگی مثل PS2 و GameCube بازار را در دست داشتند. سونی خودش را ثابت کرده بود و نینتندو هم محبوبیت بالایی داشت. عرضه کنسول بازی توسط مایکروسافت بهنظر نتیجهای به جز شکست نداشت. چه چیزی ایکسباکس را نجات داد؟ این کنسول از تکنولوژی Direct X استفاده میکرد که در آن زمانی به پختگی لازم رسیده بود.
سال 2001 کنسول بازی جدیدی روانه بازار شد که قصد رقابت با PlayStation و Nintendo را داشت. مایکروسافت از آن زمان تا بهحال نام خودش را به عنوان یکی از رهبران صنعت گیمینگ ثبت کرده و توانسته طرفداران فراوان خودش را جمع کند. قبل از این کنسول، مایکروسافت بهغیر از طراحی و عرضه نرمافزارهایمهم برای کامپیوترها، بازیهای معروفی مثل Flight Simulator و Age of Empires را هم برای رایانههای شخصی عرضه کرده بود. سال 1998 تیم ساخت و ظراحی ایکسباکس ایده اصلی خود را برای بیل گیتس بازگو کردند. آنها قصد داشتند کنسولی بسازند که قدرت رایانههای شخصی آن زمان را داشته باشد. نام این کنسول Direct Xbox انتخاب شده بود و با استفاده از Windows 2000 کار میکرد؛ همین موضوع باعث میشد بازیسازان راحتتر قادر به طراحی و خلق بازیهای بزرگتر و بهتر باشند.
Xbox برگ برندههای زیادی مانند پشتیبانی از رزولوشن HD و قابلیت آنلاین بازی کردن را به میدان آورد اما چیزی که این کنسول به مرکز محبوبیت گیمرها تبدیل کرد Halo بود. همانطور که گفتیم استفاده از تکنولوژی Direct X، پتانسیل زیادی برای بازیسازان بهوجود آورد. در این میان استودیوی Bungie عنوان Halo: Combat Evolved را برای Xbox معرفی کرد. همگی میتوانیم تایید کنیم که Halo یکی از مهمترین عناوین تاریخ گیم است و بهتنهایی توانست کنسول Xbox را به مرکز توجه گیمرهای آن زمان تبدیل کند.
کنسول بازی ایکس باکس 360، جهش بزرگ مایکروسافت
سال 2005، مایکروسافت تلاشهای خودش در بازار کنسولهای بازی را دو برابر کرد و کنسول بازی Xbox 360 را به بازار فرستاد. Xbox 360 یک سال قبل از رقبای خود که PlayStation 3 و Nintendo wii بودند به بازار آمد. مایکروسافت ظاهر کنسول خودش را کاملا تغییر داده بود. دیگر خبری از ظاهری مربعی نبود و رنگ سفید جایگزین رنگ مشکی شده بود. این کنسول با قیمت 399 دلار برای نسخه Pro با 20 گیگابایت حافظه و 299 دلار برای نسخه معمولی با فقط 4 گیگابایت حافظه روانه روانه بازار شد.
نسخههای بیشتری هم مانند Xbox 360 Elite با طراحی مشکی و حافظه بیشتر، Xbox 360 s با طراحی ظریفتر و در آخر Xbox 360 E با طراحی شبیه به نسل قبلی، عرضه شدند. عرضه سریعتر ایکسباکس نسبت به رقبای خودش قطعا برتری زیادی برای مایکروسافت به ارمغان آورد. همچنین مایکروسافت توانسته بود سیستمی ارائه کند که برای بازیسازان روانتر بود و به آنها اجازه میداد راحتتر عناوین خود را خلق کنند. کارکنان Xbox همکاری نزدیکی با استودیوهای بازیسازی تشکیل دادند و قادر به عرضه بازیهای انحصاری بیشتری برای این کنسول مانند سری Gears of War بودند. Xbox 360 برای گیمرهای دستری بهبازیهای آنلاین و آفلاین زیادی مثل COD: Modern Warfare 2، Fable 2، Forza MotorSport 2، GTA V و عناوین زیادی از فرنچایز Halo بود. سه عنوان از سری Halo برای کنسول Xbox 360 عرضه شدند و مادامی تمامی آنها برای طرفداران سری خوشایند نبودند، کنسول Xbox 360 را به محبوبیت بالایی رساندند.
Xbox 360 به همراه کنترلری به بازار آمد که طراحی و شکل کاملا جدیدی داشت. از نوآوری کنترلر Xbox 360 میتوان به دکمههای جدید، پورت صدا برای اتصال هدفون و عرضه در نسخههای باسیم و بیسیم اشاره کرد. بزرگترین تغییر این دستهها اما، دکمهای با لوگوی ایکس باکس روی مرکز آنها بود که مایکروسافت اسمش را Guide Buttonگذاشته بود. این دکمه کاربردهای زیادی داشت، چهار چراغLED دور آن نشاندهنده تعداد کنترلرهای متصل به کنسول بودند و هنگام کم شدن باتریهای دسته چشمک میزدند اما مهمترین کاربرد Guide Button، دسترسی به تجربه کامل نسل جدید آن بود. با فشردن این دکمه شما به رابط کاربری کنسول هدایت میشوید که قابلیتهایی مثل دسترسی به سرویس Xbox Live برای بازی آنلاین، پخش فیلم و... را در اختیار کاربر میگذاشت.
ایکس باکس وان
با Xbox One، مایکروسافت قصد داشت که کنسول بازی ویدیویی خود بهجای بازیها، به عنوان یک دستگاه مرکزی برای همه سرگرمیهای شما مثل پخش فیلم و موسیقی و... عمل کند. در زمان عرضه، کنسول بازی Xbox One، تعدادی سرویس پخش ویدئو را شامل میشد، و این قابلیت وجود داشت که باکس کابل خود را از طریق کنسول هدایت کنید تا بتوانید از آن برای تماشای تلویزیون زنده، حتی زمانی که در حال بازی هستید، استفاده کنید. مدل های اولیه نیز با نسخه جدیدی از دوربین کینکت مایکروسافت همراه بودند. دوربین و حسگرهای Kinect برای بازیهای حرکتی استفاده میشدند که مایکروسافت به همراه Xbox 360 عرضه شدند.
اما کنسول بازی ایکس باکس وان از لحاظ عملکردی کمی باگ داشت، طراحی کنسول به سبک دستگاههای VCR، جذابیت سخت افزار اصلی را محدود میکرد. ایکس باکس وان هرگز انقلاب سرگرمیهای خانگی را که مایکروسافت وعده داده بود، به واقعیت نیاورد و در سالهای پس از عرضه اولیه، مایکروسافت از این ابتکارات کنارهگیری کرد، زیرا میخواست ایکس باکس وان را بهعنوان بهترین کنسول بازی در جایگاه دیگری قرار دهد و شکاف قیمتی 100 دلاری اضافی که بین آنها و PS4 بهوجود آمده بود را کاهش دهد. سونی در این دوران کنسول نسل هشتمی خود را با برچسب قیمتی عرضه کرد که 100 دلار از ایکس باکس وان ارزانتر بود. همین موضوع باعث شده بود تا مایکروسافت درصد زیادی از فروش اولیه خود را از دست بدهد.
عرضه ایکس باکس وان اس
اگرچه در نگاه اول ایکس باکس وان اس شبیه به یک مدل معمولی اسلیم میان نسلی به نظر میرسد، اما تعدادی پیشرفت قابل توجه را نیز نسبت به کنسول اصلی ارائه میدهد. در صدر لیست اضافه شدن یک پخش کننده بلوری 4K و همچنین پشتیبانی از سرویس های پخش ویدئو HDR/4K و پشتیبانی از HDR برای خود بازیها بود. طی عرضه اولیه این کنسول مایکروسافت آن را فقط با رنگ سفید براق عرضه کرد تا از کنسولهای قبلی جدا باشد.
لبته که پیشرفتهای سختافزاری Xbox One S بدان معنا نیست که این کنسول بسیار جمع و جورتر از ایکس باکس وان اصلی نبود، در واقع به گفته مایکروسافت 40 درصد ظریفتر است. اما این ارتقاها در زمانی که پخشکننده دیسک و دستگاههای پخش با قابلیت 4K بسیار کمتر رایج بودند، قابل توجه بودند.
ایکس باکس وان ایکس
ایکس باکس وان ایکس که در ابتدا با اسم رمزی Project Scorpio معرفی میشد برعکس حدس و گمانهای آن زمان، کنسول نسل جدید مایکروسافت نبود. ایکس باکس وان ایکس قصد داشت تجربه گیمینگ با رزولوشن 4K و تکنولوژی HDR را دارندگان این کنسول رقم بزند. به همین خاطر قدرت گرافیکی بالاتری نسبت به تمامی هم نسلهای خودش داشت اما همچنان اسلیم و سبک مانده بود.
نسل نهم کنسولهای مایکروسافت
طی سال 2020 مایکروسافت برای رقاب دوباره مستقیم با سونی در جنگهای کنسولی آماده بود. سونی پلی استیشن 5 را داشت که از لحاظ ظاهری و سختافزاری انقلاب بزرگی بود. مایکروسافت که یک بار از قیمتگذاری اشتباه ضربه خورده بود از تکرار این جریان جلوگیری کرد و حتی همزمان با کنسول اصلی مدل S را با قیمتی بسیار بهصرفه معرفی و عرضه کرد. ایکس باکس سری اس و ایکس از زمان عرضه تا الان بیش از 21 میلیون دستگاه فروش داشته و موفقیت مهمی برای مایکروسافت محسوب میشود.
ایکس باکس سری اس
ایکس باکس سری اس نقطه ورود خوبی به نسل نهم گیمینگ برای افرادی است که هیچ مشکلی با خرید بازیهای خود به صورت دیجیتالی ندارند. جدا از این، ایکس باکس سری اس انتخاب اقتصادی بسیار مناسبی است که فقط با فدا کردن مقداری از رزولوشن تصویر دریافتی و کمی قدرت پردازش نسبت به ایکس باکس سری ایکس، قیمت بسیار خوبی ارائه میدهد که قطعا با بودجه عده بیشتری سازگاری دارد. با خرید ایکس باکس سری اس کنسلی نسل نهمی با قیمتی بسیار عالی در اختیار خواهید داشت که کمبودهای آن نسبت به برادر بزرگترش حتی به چشم نمیآید. نکتهای که ممکن است برای بسیاری درباره سری اس اذیت کننده باشد حجم ذخیرهسازی کمتر آن است که با یک هارد خارجی بهراحتی قابل حل است. با این وجود باز هم 512 گیگابایت حافظه SSD به راحتی پر نمیشود. بهغیر از حافظه با خرید سری اس از رزولوشن 4K محروم خواهید بود و نهای جزئیات تصویر را با دقت 1440p دریافت خواهید کرد. این رزولوشن به هیچوجه کم نیست و همچنان یک پله بالاتر از HD میایستد.
بهغیر از اینها به جرئت میتوان سری اس را یک کنسول نسل نهمی دانست و هیچ کمبود دیگری برای آن در نظر نگرفت.
ایکس باکس سری ایکس
ایکس باکس سری ایکس غول جدید مایکروسافت و جهش بزرگ سختافزاری این شرکت در صنعت ویدئوگیم است. کم شدن زمان صبر کردن برای اجرای بازیها، عملکرد شگفتانگیز بازیها حتی در رزولوشنهای بالا از نقاط قوت سری ایکس است. علاوهبر این نکته که ایکس باکس را از پلی استیشن جلو میاندازد قابلیت سازگاری با بازیهای قدیمی است. حتی اگر دیسک بازیهای کنسولهای نسل قدیمی ایکس باکس را داشته باشید به راحتی میتوانید با استفاده از سری اس آنها را اجرا کنید.
تنها نکته منفی کنسول ایکس باکس سری ایکس کمبود بازیهای انحصاری و ارائه تجربههای خاص برای کنسول است. البته این موضوع بهطور قطع با گذر زمان و دست بهکار شدن استودیوهای بیشتر حل خواهد شد اما در حال حاضر تجربه انحصاری بزرگی روی ایکس باکس سری ایکس وجود ندارد.
جدا از اینها طراحی جعبهای آن بسیار چشم نواز است و میتواند بهراحتی روی هرمیزی سازگار شود. همچنین تجربه بازیهای بزرگی مثل Red Dead Redemption 2 بدون هیچ صفحه انتظاری شگفتانگیز است.
قیمت ایکس باکس سری اس
همانطور که گفتیم سری اس کنسول اقتصادی مایکروسافت در نسل جدید است و میتوانید انتظار قیمتی حداقل 10 میلیون تومان ارزانتر نسبت به سری ایکس را از آن داشته باشید. قیمت کنسول ایکس باکس سری اس در فروشگاه موبایل 140 بهصورت دائمی بهروز میشود و میتوانید از این طریق قیمت دقیق این کنسول را مشاهده کنید.
ایکس باکس سری اس یک ترابایت
مدل یک ترابایتی سری اس بهتازگی رونمایی شده و هنوز به بازار عرضه نشده است. فعلا میتوانید با خرید حافظههای خارجی که مایکروسافت برای کنسول خود عرضه کرده است، حافظه آن را ارتقا دهید.