کنترلر سونی و دسته سونی

مشاهده فیلترها
کنترلر سونی و دسته سونی

کنترلر سونی یا دسته کنسول بازی سونی

کنسول پلی استیشن سونی امروزه قطب اصلی دنیای گیم است و تاثیر زیادی در این صنعت دارد. قطعا یکی از دلایل اصلی محبوبیت کنسول‌های سونی را می‌توان کنترلر آن دانست که با عرضه اولین نسخه، دسته بازی سونی اصل، یک سر و گردن از رقبای خودش بالاتر بود. طراحی کنترلر سونی از لحاظ ارگونومیک، راحتی و دسترسی به دکمه‌ها بی نقص انجام شده و نمادهای مثلث، مربع دایره و ضربدر روی آن‌ها با صنعت گیم گره خورده است. در ادامه درباره پیشرفت و تغییرات دسته کنسول بازی سونی از اولین تا جدیدترین نسخه آن‌ها و قیمت دسته بازی سونی صحبت می‌کنیم.

 

دسته بازی سونی ۱

ورود سونی به دنیای گیم قرار بود با کنسولی به نام پلی استیشن برای نینتندو باشد. سونی به عنوان کمپانی قطعات کامپیوتری، طی قراردادی که با Nintendo بسته بود، قصد طراحی نسخه‌ای از کنسول SNES که از CD پشتیبانی می‌کرد، برای نینتندو را داشت. این همکاری طی اتفاقاتی به هم می‌خورد و شروع به طراحی کنسول و کنترلر خود کرد. طراحی کنترلر جدید چالش بزرگی برای سونی بود.
با یک سرچ ساده می‌توانید تعداد بالایی از کانسپت‌های اولیه سونی برای کنترلر کنسول خود را ببینید. نکته‌ مشترکی که تمامی این کانسپت‌های اولیه دارند شباهت آن‌ها به کنترلر SNES است.

سال 1994 میلادی (1372) کنسول بازی پلی استیشن 1 و به همراهش کنترلر سونی به بازار عرضه شد.
کنترلری که سونی طراحی کرده بود شباهت زیادی به کنترلر SNES نداشت اما الهامی که سونی از نینتندو گرفته بود را نمی‌توان انکار کرد. سونی دو هندل برای جای دست کاربر و چهار دکمه اضافه به طراحی نینتندو اضافه کرده بود و همین برای تبدیل شدن به بهترین کنترلر بازار کافی بود.
دسته اصلی پلی استیشن 1 راحت و سبک بود و گزینه‌های بیشتری برای کنترل بازی به کاربر می‌‍داد. البته با توجه به این‌که سونی در مقایسه با نینتندو تمرکز خودش را روی بازی‌های سه بعدی گذاشته بود، ارائه 4 دکمه اضافی به‌نظر الزامی می‌آید.
 Ken Kutarag، مدیر عامل و رئیس سابق بخش سرگرمی‌های Sony درباره اولین کنترلر پلی استیشن گفت طراحی کنترلر به‌اندازه طراحی خود کنسول طول کشیده و این‌که آن‌ها قصد داشتند کنترلر پلی ‌استیشن برای بازی کردن در هر موقعیتی مثل دراز کشیدن و بازی کردن، راحت باشد.

 

دومین کنترلر سونی: دوال آنالوگ

سونی به موفقیت بالایی با پلی استیشن رسیده بود و قصد داشت قدم دیگری برای سیستم سرگرمی خود بردارد. همان‌طور که بالاتر گفتیم تمرکز پلی استیشن روی بازی‌های 3D بود و به همین خاطر بازیکنان به دکمه‌های بیشتری برای کنترلر شخصیت داخل دنیای بازی داشتند. در همین راستا اضافه شدن دو آنالوگ به دسته بازی سونی ۱ قدم بزرگ بعدی سونی بود.
سونی اسم این کنترلر را Dual Analog گذاشت و در سال 1996 (1374) آن را روانه بازار کرد.
به همراه دوال آنالوگ 2 بازی عرضه شدند که از این قابلیت جدید پشتیبانی می‌‌کردند. Tobal 2 و Bushido Blade اولین بازی‌های هستند که از آنالوگ پشتیبانی می‌کردند. امروزه فرقی نمی‌کند چه کنترلری داشته باشید، بازی کردن بدون آنالوگ‌های چپ و راست که معمولا برای راه رفتن و تغییر زاویه دوربین در بازی‌های استفاده می‌شوند، غیر ممکن است اما در زمان عرضه، بازیکنان زیاد طرفداران این قابلیت جدید نبودند. به همین‌خاطر سونی دکمه جدیدی را به کنترلر Dual Analog اضافه کرد، که کاربرد آنالوگ‌ها را خاموش و روشن می‌کرد.

نکته جالب دیگر این است که سونی قابلیت ویبره یا Rumble را هم به دوال آنالوگ اضافه کرد اما فقط کنترلرهایی که در ژاپن عرضه شدند از آن بهره‌مند بودند. در آن زمان بسیاری گمان می‌کردند این تصمیم سونی برای جلوگیری از شکایت نینتندو است که قبل از آن‌ها قابلیت ویبره را به کنترلر Nintendo 64 اضافه کرده بودند. البته سخنگوی نینتندو این موضوع را انکار کرد و گفت سونی فقط برای پایین نگه داشتن قیمت دوال آنالوگ این کار را کرده است.

 

سومین و بهترین کنترلر پلی استیشن 1

یک سال بعد از عرضه دوال آنالوگ، سونی دوال شاک را عرضه کرد. Dual Shock تمامی قابلیت‌ها و امکاناتی که سونی قادر به طراحی‌شان بود را در خود و به نسخه نهایی و اصلی کنترلرهای پلی استیشن 1 تبدیل شد.  DualShock از دو آنالوگ و ویبره یا Rumble پشتیبانی می‌کرد و علاوه‌بر آن دو دکمه جدید را معرفی کرد. فشردن آنالوگ‌ها هم حالا به عنوان دو دکمه جدید عمل می‌کردند که امروزه با عنوان R3 و L3 شناخته می‌شوند. سونی با عرضه Dual Shock در بحث کنترلر هیچ رقیبی نداشت و بدون هیچ بحثی بهترین کنترلر بازی دنیا در آن زمان به سونی تعلق داشت. Dual Shock حتی جایزه امی برای "توسعه محیطی و تأثیر فناوری کنترلرهای بازی های ویدئویی" دریافت کرد به مرزهای از موفقیت رسید که تا به‌ آن زمان در صنعت گیم ناشناخته بود.

 

دسته بازی سونی ۲ (DualShock 2)

سال 2000، پلی استیشن 2 توسط سونی به همراه یک دسته سونی ۲ جدید عرضه شد. سونی اسم دسته پلی استیشن 2  را DualShock 2 گذاشت و طراحی آن هیچ فرقی با نسل قبلی نداشت. Dual Shock 2 سبک‌تر بود، آنالوگ‌ها کمی بزرگ‌تر بودند و نسخه اصلی دسته به‌جای رنگ طوسی با رنگ مشکی عرضه شد. تصمیم سونی و عوض نکردن طراحی دسته برای کنسول بعدی خود بسیار شجاعانه بود؛ چرا که عرضه کنسول جدید به همراه کنترلر کاملا متفاوت، قانونی بود که بقیه کنسول‌های بازی دنبال می‌کردند.

مادامی که DualShock 2 تفاوت زیادی از نظر ظاهری نداشت، پیشرفت‌های زیادی از نظر فنی داشت. عرضه این کنترلر قابلیت حساسیت فشار دکمه‌ها را معرفی کرد. این قابیلت به بازیکن اجازه ‌می‌داد به میزان فشاری که به دکمه‌ها وارد می‌کند دستورهای مختلفی را در بازی اجرا کند. برای مثال در بازی‌های ماشینی این قابلیت میزان فشاری که داخل بازی به پدال گاز وارد می‌شود را بازسازی می‌کرد. سونی این قابلیت را Pressure Sensitive Triggers معرفی کرد که به بازی‌سازان اجازه می‌داد خلاقیت در مکانیک‌های بازی خود به کار گیرند.

 

دسته بازی سونی ۳

Boomerang اولین کنترلر PS3

سال 2005 کنسول بازی پلی استیشن 3 و طراحی دسته جدید آن در مراسم E3 رونمایی شد. کنترلر جدید سونی Boomerang نام داشت و طراحی آن کاملا شبیه به یک بومرنگ بود. Ken Kutaragi که به عنوان پدر PlayStation هم شناخته می‌شود، طراحی کاملا جدیدی برای این دسته می‌خواست. طراح Boomerang درباره آن می‌گوید:" صادقانه بگویم، راحتی را فدای تصویری کردیم که این دسته نمایش می‌داد و ریسک مورد نقد قرار گرفتن را پذیرفتیم." در ادامه طرفداران سونی Boomerang را شدیدا مورد نقد قرار دادند و سونی تصمیم گرفت آن را روانه بازار نکند.

 

دسته PS3، اولین کنترلر بی‌سیم سونی

سال 2006 کنسول بازی PS3 به‌طور رسمی عرضه شد و همراه آن دسته بازی جدیدی به نام Sixaxis روانه بازار شد. طراحی این کنترلر جدید دقیقا شبیه به نسخه‌های قبلی بود.  Sixaxisاولین کنترلر پلی استیشن بود که به‌صورت بی‌سیم به کنسول متصل می‌شد. از پیشرفت‌های دیگر این کنترلر می‌توان به بیشتر شدن حساسیت آنالوگ‌ها به فشار و طراحی دوباره دکمه‌های R1، L1، L2 و R2 اشاره کرد.
عنوان Sixaxis از سنسور حرکتی شش جهته‌ای گرفته شده که سونی برای این کنترلر در نظر گرفت. این سنسور قرار بود در بازی‌های زیادی به کار گرفته شود اما توسط بازیکنان مورد توجه زیادی قرار نگرفت.

 

آخرین دسته PS3 (Dual Shock 3)

 دوال شاک 3 به عنوان کنترلر اصلی پلی استیشن 3 معرفی شد. مادامی که قابلیت ویبره از Sixaxis حذف شده بود، Dualshock 3 این قابلیت را برگرداند. اتفاق خاص دیگری برای این کنترلر نیوفتاد و تبدیل به دسته اصلی شد که بازیکنان برای PS3 استفاده می‌کردند.

 

دسته بازی سونی 4

سونی بعد پلی استیشن 3 از اشتباهات خودش درس گرفت و طراحی پلی استیشن 4 و کنترلر آن را ساده نگه داشت. کنترلر PS4 طراحی متفاوتی ندارد و ظاهر آن برای طرفداران سونی کاملا آشنا است.
Dualshock 4 در سال 2013 همراه با کنسول بازی پلی استیشن 4 توسط سونی عرضه شد کنترلرهای سونی را به سطح بالاتری برد. Dual Shock 4 روی خودش اسپیکر های مونو داشت. همچنین اضافه شدن تاچ پد روی چهره آن تاثیر بزرگی روی دیدگاه بازیکنان داشت. یکی از جالب‌ترین نکات درباره دسته ps4 اصلی نوار نوری روی آن است. این نوار در محیط‌های مختلف بازی شما رنگ‌های مختلفی را نمایش می‌دهد؛ برای مثال در بازی GTA اگر توسط پلیس تحت تعقیب باشید این نوار نوری رنگ آبی و قرمز نمایش می‌دهد.  در زمان خرید دسته بازی سونی مدل dualshock 4  توجه داشته باشید که دسته پلی استیشن 4 اصلی بخرید و یا افراد سودجو به شما دسته ps4 فیک نفروشند چرا که قیمت دسته ps4 فیک کمتر از قیمت دسته ps4 اصل است و ممکن است با خرید دسته فیک ps4 متضرر شوید.

 

دسته بازی سونی ۵

سال 2020، با عرضه پلی استیشن 5 سونی کنترلری کاملا جدید را روانه بازار کرد. با پلی استیشن 5 یک دسته بازی ps5 اصل کاملا جدید آمد. سونی از خط Dualshock فراتر رفت و کنترلر DualSense را ساخت. این یک طراحی جدید با یک صحنه رنگ آمیزی دو رنگ سیاه و سفید، به جای یک رنگ تک رنگ دارد. همچنین دارای تریگرهای تطبیقی، بازخورد لمسی و درگاه USB-C برای شارژ سریعتر است.
اگر دوال سنس را بهترین کنترلر درحال حاضر بازار بدانیم اشتباه نکرده‌ایم. Dalsense با قابلیت‌هایی مثل Adaptive Triggers و Haptic Feedback یکی از بهترین تجربه‌های گیمینگ را برای کاربران خود رقم می‌زند و با ظاهر آینده‌نگرانه‌‌اش به‌نظر ‌می‌رسد سال‌‌ها محبوبیت بالای خود را حفظ خواهد کرد.

 

دوال سنس اج، دسته بازی ps5 edge

آخرین کنترلری که به‌صورت رسمی برای PS5 عرضه شد، دسته ps5 edgeنام دارد. DualSense Edge کنترلر شگفت‌انگیز و کاملا قابل شخصی‌سازی است و به ازای قیمت دسته سونی ۵ که گران است ارزش خرید بالایی هم ارائه می‌دهد. قیمت DualSense Edge توسط سونی 200 دلار اعلام شده و رقیب مستقیم کنترلر مایکروسافت Xbox Elite Series 2 محسوب می‌شود. دوال سنس اج را به‌راحتی می‌توان بهترین کنترلری که سونی برای PS5 عرضه کرده دانست. DualSense Edge به شما اجازه می‌دهد تمامی دکمه‌های آن را به هر شکلی که می‌خواهید تعویض کنید و همچنینی در صورت نیاز دو دکمه اضافی روی پنل پشتی دسته در اختیار شما می‌گذارد.

 

دسته رنگی PS5

اولین کنترلر رنگی که سونی برای آخرین کنسول خود عرضه مدل Midnight Black بود. دسته مشکی ps5، درخواستی بود که طرفداران از ابتدای رونمایی دوال سنس از سونی داشتند. بعد از آن سونی تنوع رنگی بالایی برای Dualsense عرضه کرد و الان دسته ps5 اصل تقریبا با هررنگی برای سلیقه‌ای موجود است.
آبی روشن، دسته ps5 بنفش، دسته بازی ps5 اصلی قرمز، دسته بازی ps5 صورتی و دسته بازی ps5 مشکی ... از رنگ‌های دسته پلی استیشن 5 هستند که طرفداران خاص خود را دارند. Dualsense با تنوع رنگی در فروشگاه موبایل140 موجود است و برای مشاهده قیمت رنگ های متفاوت دسته پلی استیشن 5 می‌توانید به صفحه کنترلر سونی مراجعه کنید.

 

قیمت دسته ps5

قیمت دسته سونی امروزه به یکی از دغدغه‌های اصلی گیمرها تبدیل شده است. قیمت بالا، کیفیت محصول، اصل یا فیک بودن آن همه فکرهایی است که قبل از خرید به سراغ شما می‌آید. ما در فروشگاه موبایل140 از کیفیت محصولات خود مطمئن هستیم و به همین خاطر دسته PS5 را با گارانتی 7 روزه در اختیار شما می‌گذاریم. قیمت دسته ps5 اصل و قیمت دسته ps5 رنگی مانند، مانند قیمت ps5 مشکی، قیمت دسته ps5 قرمز، قیمت دسته ps5 سفید ، قیمت دسته ps5 آبی  به‌صورت روزانه در فروشگاه موبایل140 به روزرسانی می‌شود.

 

خرید دسته بازی ps5

نکته ای که باید برای خرید دسته بازی کنسول سونی playstation 5به آن توجه داشته باشید این است که قیمت دسته ps5 مشکی با دسته بازی ps5 اصلی سفید و یا دسته رنگی ps5 تفاوت خیلی زیادی ندارند. در ضمن ما خرید دسته های کپی ps5 را پیشنهاد نمی‌کنیم.

مشاهده بیشتر بستن