5 خرداد 1404
نوید نعمتی
دلیل سوختن ال سی دی گوشی چیست؟ ۹ نشانه مهم و راههای تشخیص و تعمیر را در این راهنمای کامل بخوانید
سوختن ال سی دی گوشی موبایل از مهمترین دلایل مراجعه کاربران به تعمیرگاههای تلفن همراه است. ال سی دی گوشی دائم در تماس با دست کاربر است. به همین دلیل، معمولا نسبت به سایر قطعات موبایل در معرض آسیب است و به خاطر همین موضوع احتمال سوختن آن بسیار زیاد است. از طرف دیگر، ال سی دی یکی از مهمترین و کاربردیترین قطعات گوشیها بهشمار میرود و با آن به قابلیتهای مختلفی مانند اطلاعات دسترسی پیدا میکنید. بنابراین بروز کوچکترین اختلال یا مشکل در ال سی دی گوشی میتواند ما را با دشواریهای زیادی برای استفاده از این وسیله مواجه کند؛ تا جایی که حتی استفاده از گوشی را برای ما غیرممکن سازد. بنابراین بهتر است با دلایل و نشانههای سوختن ال سی دی گوشی بیشتر آشنا شوید. پس با موبایل 140 همراه باشید.
سوختن ال سی دی راهی جز تعویض آن باقی نمیگذارد. روزانه شمار زیادی از کاربران برای تعویض این قطعه گوشی به تعمیرگاهها مراجعه میکنند. آسیب دیدن و سوختن تاچ و ال سی دی گوشی دلایل مختلفی دارد. اما پیش از پرداختن به این دلایل، بهتر است ابتدا با اجزای مختلف نمایشگر گوشی موبایل آشنا شوید. نمایشگر گوشی موبایل از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است:
ال سی دی مهمترین بخش نمایشگر گوشی به حساب میآید. چنانچه این بخش صدمه ببیند، نمایش دادن تصویر در صفحه گوشی شما با مشکل روبهرو میشود. عواملی که باعث آسیب دیدن یا سوختن ال سی دی گوشی میشود، به این 4 عامل وابسته است:
حال، اگر گوشی در آب افتاد یا ضربهای به آن وارد شد، چگونه بفهمیم ال سی دی گوشی سوخته یا سالم است. نشانههای سوختن ال سی دی گوشی 9 مورد زیر است:
در ادامه به توضیح کامل هر یک از این موارد میپردازیم.
روشن نشدن ال سی دی یا نمایشگر از علایم و نشانههای نخست خرابی ال سی دی گوشی موبایل محسوب میشود. البته همیشه روشن نشدن نمایشگر گوشی دلیلی بر خرابی تاچ و ال سی دی نیست. گاهی وقتها ممکن است به خاطر اختلال در عملکرد قطعات برد گوشی این مشکل بروز کند. همچنین مشکل در مدارهای آن، مدار پاور و شارژ، باتری و غیره نیز از دلایل این اختلال است. البته روشن نشدن نمایشگر گوشی موبایل شما ممکن است به خاطر سوختن ال سی دی موبایل هم باشد که در این صورت به تعمیرکار موبایل مراجعه کنید.
از کار افتادن تاچ گوشی موبایل یا بروز اختلال و تاخیر در عملکرد تاچ موبایل، دومین نشانه اصلی آسیب دیدن و خراب شدن ال سی دی گوشیهای تلفن همراه است.
برخی مواقع علت بروز اختلال در تاچ گوشی مربوط به مشکلات سختافزاری است. در این حالت، قبل از تعویض تاچ و ال سی دی گوشی خود، یکبار موبایل خود را هارد ریست یا حتی ریست فکتوری نمایید تا مشکل برطرف شود.
گاهی مواقع به خاطر ضربه یا عوامل مختلف دیگر، روی نمایشگر گوشی شما ترک بر میدارد. اگر دلیل ایجاد این ترک به خاطر گلس نباشد و خود نمایشگر آسیب دیده باشد، حتما پیش از آسیب بیشتر یا سوختن ال سی دی گوشی خود، به تعمیرکار تلفن همراه مراجعه کنید تا آن را تعمیر یا تعویض نمایید.
به عنوان نشانه چهارم، گاهی اوقات سوسو زدن یا پرش ال سی دی گوشی میتواند از علائم سوختن ال سی دی گوشی باشد.
البته این سوسو زدن ال سی دی شاید در استفاده شما از گوشی مشکلی ایجاد نکند، ولی بهعنوان یکی از اصلیترین نشانههای آسیب دیدن ال سی دی گوشی میتواند مورد توجه قرار گیرد.
بهتر است بعد از بروز این مشکل به تعمیرکار گوشی مراجعه کنید تا مشکل را رفع نماید.
سیاه شدن بخشی از نمایشگر گوشی موبایل پنجمین نشانه سوختن ال سی دی است. در این حالت، باید تاچ و ال سی دی گوشی موبایل خود را تعویض کنید.
برخی مواقع ال سی دی گوشی موبایل شما به خاطر ضربه یا فشار بیش از حد به آن به رنگ بنفش در میآید. این مشکل به خاطر خراب شدن پیکسلهای صفحه از داخل بروز پیدا میکند. در این حالت، تنها دلیل بنفش شدن ال سی دی گوشی موبایل شما میتواند ضربه یا آسیبدیدگی فیزیکی آن باشد.
معمولا مشکل هاله یا خطوط رنگی روی ال سی دی گوشی بیشتر در گوشیهای شرکت سامسونگ بروز پیدا میکند. به خاطر این مشکل، هالههای رنگی یا خطوط رنگی مختلفی روی نمایشگر گوشی شما ایجاد میشود. باید توجه کنید که این هالهها یا خطوط رنگی به هیچ عنوان از بینبردنی نیست. تنها راه از بین بردن این خطوط رنگی، تعویض کامل تاچ و ال سی دی گوشی موبایل است.
زرد شدن ال سی دی گوشی به عنوان نشانه هشتم مطرح است. در این حالت، به خاطر بالا بودن و گرمای زیاد از حد گوشی موبایل، احتمال زرد شدن ال سی دی گوشی وجود دارد.
در شرح علت نهم باید گفت، گاهی در برخی مدلهای گوشی موبایل مشکل شل شدن نمایشگر، لق شدن ال سی دی و همچنین باد کردن دیده میشود. صدمه دیدن و خراب شدن باتری گوشی موبایل، تعویض ال سی دی، آسیب دیدن گوشی و همچنین افزایش دمای موبایل از مهمترین عوامل بلند شدن ال سی دی گوشیهاست.
جمعبندی
در مجموع، اگر به گوشی شما ضربهای وارد شد، در آب افتاد یا اتفاقی از این دست برای آن رخ داد، علائمی چون ترکخوردگی، تغییر رنگ یا کارنکردن نمایشگر و تاچ گوشی را کنترل کنید. درصورتیکه چنین نشانههایی را مشاهده کردید، به تعمیرکار مراجعه و نسبت به تعمیر و تعویض ال سی دی اقدام کنید.
علی حبیبی
دیدگاهی ثبت نشده است!
اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید