اخبار تکنولوژی

کارخانه تولید تراشه در امارات احداث می‌شود

12 خرداد 1404

بروزرسانی: 12 خرداد 1404

حبیبی

کارخانه تولید تراشه در امارات احداث می‌شود

شرکت تایوانی TSMC درصدد است، احداث کارخانه تولید تراشه در امارات را در برنامه‌های خود قرار دهد.

اکنون احداث کارخانه تولید تراشه در امارات یکی از برنامه‌های این شرکت تایوانی است. به گزارش بلومبرگ، درحال حاضر شرکت تایوانی TSMC سرگرم مذاکره با مقا‌م‌های امریکا برای امکان احداث کارخانه تولید تراشه در امارات است.
این شرکت تایوانی تاکنون چندین بار درباره احداث کارخانه تولید تراشه در امارات با استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه و شرکت اماراتی MGX دیدار کرده و درخصوص برنامه‌های سرمایه‌گذاری و ساخت کارخانه در این کشور گفت‌وگو کرده است.


کارخانه‌ای به‌وسعت کارخانه آریزونا


این احتمال وجود داردکه وسعت این کارخانه مانند کارخانه غول تراشه‌سازی تایوانی در آریزونا باشد. البته مذاکره درخصوص احداث کارخانه تولید تراشه دراین کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس به همین‌جا محدود نشده بلکه مقام‌های شرکت‌های تولیدکننده تراشه مانند سامسونگ و شرکت تایوانی TSMC در سال 2024 نیز به این منظور به امارات سفر کرده بودند. همچنین مسئولان این شرکت با جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا دیدار داشته اما گفته می‌شود که امارات به‌خاطر در خواست بایدن برای کنترل حاکمیتی بر این تاسیسات، آن را نپذیرفته است.


نگرانی آمریکا


براساس این گزارش، علاوه‌براین اکنون دو نگرانی بزرگ بین مقام‌های بلندپایه دولت ترامپ درخصوص احداث کارخانه تولید تراشه در امارات وجود دارد. یکی نگرانی تاثیر منفی بر طرح آریزونا و نبود نیروی متخصص و آماده برای ساخت و مدیریت این کارخانه در امارات است. دومین نگرانی نیز به امنیت ملی آمریکا ارتباط پیدا می‌کند. درحال حاضر امارات روابط نزدیکی با آمریکا دارد؛ ولی کشورهایی مانند چین نیز نفوذ زیادی در خاورمیانه دارند و ممکن است در آینده با تغییر وضعیت ژئوپلیتیک، جهت‌گیری امارات نیز با تغییر مواجه شود، در این حالت داشتن کارخانه مجهز به‌طور قطع با واکنش شدید واشنگتن روبه‌رو خواهد شد.

در این گزارش آمده است: برخی از مقام‌های ایالات متحده اکنون برای رقابت و جلوگیری از نفوذ چین، گسترش منابع خود به سایر کشورها را اقدام مثبتی تلقی می‌کنند.


طرح مشترک تایوان و سامسونگ در امارات

همچنین براساس گزارش‌های منتشره در سال گذشته میلادی (2024)، دو شرکت بزرگ تولید تراشه، TSMC تایوان و سامسونگ کره جنوبی، سرگرم بررسی امکان احداث کارخانه‌های بزرگ تولید تراشه در امارات هستند. این طرح‌ها برای پاسخگویی به درخواست‌های روزافزون برای تراشه‌های هوش مصنوعی (AI) برنامه‌ریزی شده‌اند و گفته می‌شود هزینه‌ای بیش از 100 میلیارد دلار خواهد داشت.


جزئیات طرح مشترک 

مکان و سرمایه‌گذاری طرح

کارخانه مورداشاره در امارات، با مشارکت صندوق سرمایه‌گذاری دولتی ابوظبی موسوم به «مبادله Mubadala)» احداث خواهد شد. این صندق با دارایی‌هایی بیش از 300 میلیارد دلار، نقش اساسی در تامین مالی طرح‌ها دارد.


هدف از احداث طرح

نیاز به آب بسیار پاک، هدف احداث این طرح اعلام شده است. معمولا تولید تراشه به میزان زیادی آب تمیز نیاز دارد. این مساله در حالی وجود دارد که اکنون بیشتر آب امارات متحده عربی ازطریق آب‌شیرکن تامین می‌شود. این آب باید برای استفاده در تولید تراشه به‌صورت قابل‌توجهی تصفیه شود.


نبود نیروی متخصص کافی

کمبود نیروی متخصص از مشکلات دیگر تحقق این طرح است. درحال حاضر امارات تجربه‌ای در صنعت تولید تراشه ندارد. به‌همین دلیل تامین نیروی انسانی ماهر برای راه‌اندازی و مدیریت این کارخانه‌ها، مشکل بزرگی به‌حساب می‌آید.


موضوعات سیاسی

اکنون مقام‌های امریکا نگرانند که تکنولو‌ژی‌های پیشرفته تراشه‌های هوش مصنوعی که در امارات متحده عربی ساخته می‌شوند، احتمال دارد سر از کشور چین در بیاورد. بروز این نگرانی می‌تواند بر اجرا و پیشرفت این طرح تاثیر منفی بگذارد.


وضعیت فعلی مذاکرات

اکنون، مذاکرات برسر اجرای این پروژه در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و هیچ توافق قطعی برای شروع احداث این کارخانه دیده نمی‌شود. در این خصوص TSMC گفته که اکنون برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری جدید ندارد، ولی کماکان آماده مذاکره سازنده برای توسعه صنعت نیمه‌هادی است.


نگاهی به چشم‌انداز آینده

هنوز اجرای این پروژه بین دو طرف امارات و شرکت تایوانی TSMC به قطعیت کامل نرسیده است. اگر این طرح‌ها به مراحل اجرا برسند، می‌تواند این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس را به یکی از قطب‌های مهم تولید تراشه در جهان تبدیل کند. 



برچسب ها:

کارخانه تراشه امارات
صنعت نیمه رسانا
TSMC
سامسونگ
مبادله
سرمایه‌گذاری امارات
هوش مصنوعی
توسعه فناوری
مناطق آزاد امارات
تولید تراشه در خاورمیانه

دیدگاهی ثبت نشده است!

اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد