5 خرداد 1404
بروزرسانی: 5 خرداد 1404
نوید نعمتی
آموزش سریع و آسان تمامی روش های استعلام مالکیت گوشی همراه نو و کارکرده
با توجه به اجرایی شدن قانون ریجستری، استعلام اصالت و مالکیت گوشی در زمان خرید گوشیهای استفاده شده یا حتی گوشیهای نو امری کاملا ضروری به حساب خواهد آمد. با موبایل 140 همراه باشید تا گامبهگام نحوهی استعلام مالکیت گوشی را به شما آموزش دهیم.
در راستای تصویب طرح ثبت تجهیزات دارای سیمکارت یا ریجستری، استعلام مالکیت گوشی و استعلام اصالت گوشی دستگاههای سیمکارتخور مانند گوشی موبایل و تبلت از اهمیت بالایی برخوردار است. هنگامیکه دستگاه خود را از فروشگاههایی نامشخص و ناشناس خریداری میکنید، اهمیت اصالت کالا بسیار بیشتر میشود. در واقع برای گوشیهای کارکرده حتما باید اصالت استعلام کالا را گرفت. این کار برای جلوگیری از خرید گوشیهای سرقتی یا قاچاق و مشکلات ناشی از آن لازم است. اگر تصمیم دارید گوشی جدید تهیه کنید یا به دنبال پیدا کردن مالک فعلی گوشی خود هستید، باموبایل 140 همراه شوید تا استعلام مالکیت گوشی را به شما آموزش دهیم.
در این مقاله، با تمامی روشهایاستعلام مالکیت گوشیآشنا خواهید شد؛ شامل روش پیامکی، اینترنتی، کد دستوری یا USSD و از طریق اپلیکیشن همتا. بعد از پاسخ استعلام، مشخصات دستگاه را با مشخصات ذکر شده در استعلام مطابقت دهید و سابقهی مالکیت آن را بررسی کنید تا از هرگونه مشکلات بعدی جلوگیری شود.
هر دستگاهی که از سیمکارت پشتیبانی میکند، یک کد اصالت کالا ۱۵ رقمی با نام IMEI دارد که برای شناسایی دستگاه و برقراری ارتباط با سرویسهای شرکتهای مخابراتی استفاده خواهد شد. قبل از شروع استعلام مالکیت و اصالت دستگاه، باید کد ذکر شده را پیدا کنید.
کد IMEI معمولا بر روی جعبه گوشی یا تبلت خریداری شده درج میشود که از آن نیز میتوانید استفاده کنید. همچنین دستگاههایی که ضمانتنامه دارند، این کد را روی کارت گارانتی درج میکنند. به غیر از آن اگر گوشی کارکرده است یا جعبه آن باز شده، قادر خواهید بود با شمارهگیری کد*#06# از طریق همان دستگاه کد IMEI آن را بیابید و جایی یادداشت کنید.
برای استعلام مالکیت گوشی با کد imei تنها فقط کافی است شماره گوشی مورد نظر خود را به سرشماره 7777 پیامک کنید و منتظر بمانید تا نتیجه استعلام شبکه همتا برای شما ارسال شود. در این صورت قادر خواهید بود تشخیص دهید کالا قاچاق است یا خیر.
استعلام اصالت گوشی از طریق کد دستوری از آسانترین روشهای استعلام اصالت گوشی است که به هیچ اپلیکیشن یا دسترسی به اینترنت احتیاج ندارد. برای این کار کافی است مراحل ذیل را دنبال کنید:
نکته: اگر پیامک دریافت شده از سامانه همتا مبنیبر آن بود که این گوشی قبلا با سیمکارتی روشن شده است، یعنی فرد دیگری نیز قبلا از آن استفاده و آن را ریجستر کرده است. به هیچ عنوان گوشی را به اسم دستگاه نو خریداری نکنید. از نظر قانونی نیز مالک دستگاه فرد دیگری است و اگر انتقال مالکیت صورت نگیرد، این امکان وجود دارد که در آینده با مشکل روبهرو شوید.
برای استعلام گرفتن از اصالت گوشی، باید از برنامهی همتا استفاده کرده و طبق مراحل ذیل پیش بروید:
از دیگر روشهای استعلام اصالت گوشی، مراجعه به وبسایت همتا است که باید طبق مراحل ذیل پیش بروید:
نکته: در نتیجه استعلام اگر با عبارت «این دستگاه قبلا با یک سیمکارت روشن شده است» مواجه شدید، بدین معنی است که فرد دیگری نیز قبلا این دستگاه را ریجستر کرده و نباید آن را به اسم گوشی نو خریداری کنید.
استعلام از طریق پیامک نیز یکی از روشهایی است که میتوانید از طریق آن از اصالت گوشی اطمینان حاصل کنید. برای انجام این کار کافی است فقط کد IMEI گوشی را به سرشمارهی 7777 ارسال نمایید و بعد منتظر بمانید تا نتیجه برای شما پیامک شود.
اگر تصمیم دارید یک گوشی کارکرده تهیه کنید، شناختن مالک قبلی دستگاه و انتقال مالکیت آن امری ضروری خواهد بود. ولی درصورتی که موفق نشدید هنگام خرید گوشی مالکیت آن را انتقال دهید، روشهایی برای استعلام مالک گوشی وجود دارد. اگر گوشی متعلق به شخص دیگری باشد، بعد از قرار دادن سیمکارت خود در گوشی از طریق سامانه همتا برای شما پیامکی ارسال خواهد شد که مالک این گوشی شخص دیگری است. در پیامک ذکرشده بخشی از شماره تلفن همراه مالک قبلی وجود دارد که با استفاده از آن قادر خواهید بود با او تماس بگیرید. لازم به ذکر است که اگر گوشی به اسم فرد دیگری ثبت نشده باشد، از طریق روش زیر میتوانید شمارهای را پیدا کنید که امکان مالکیت بر دستگاه را دارد.
اگر گوشی مالک اصلی و قطعی نداشته باشد، شماره سیمکارتی که امکان ثبت دستگاه را دارد، برای شما نمایش داده خواهد شد. شایان ذکر است که این کار را باید با اپلیکیشن اندرویدی و iOS همتا نیز انجام داد که پیشتر آن را معرفی کردیم.
نکته: باید توجه داشته باشید که اگر گوشی در مالکیت شخص دیگری باشد و شما آن را نشناسید و به او دسترسی نداشته باشید، به هیچ عنوان قادر به پیداکردن او نخواهید بود. برای همین اگر گوشی را خریداری نمودید، به محض خرید همانجا استعلام بگیرید تا از مشکلات بعدی جلوگیری شود.
مقالههای مرتبط:
مهم ترین نکاتی که قبل از خرید موبایل دست دوم باید به آنها توجه کنید.
روش های تشخیص گوشی قانونی از گوشی قاچاق
دیدگاهی ثبت نشده است!
اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید