6 خرداد 1404
بروزرسانی: 6 خرداد 1404
نوید نعمتی
اگر بلوتوث گوشی وصل نمیشود، دلایل نرمافزاری یا سختافزاری دارد. با راهکارهای ساده و دقیق این مشکل را بهراحتی برطرف کنید
ممکن است بلوتوث در نگاه نخست با توجه به پیشرفتهایی که در شیوهی ارتباطگیری ابزارهای هوشمند صورت گرفته است، خیلی مورد توجه نباشد، اما باید توجه داشته باشید که این قابلیت نیز هر روز در حال پیشرفت است. در مجموع بلوتوث روش ارتباطی بسیار مناسب و سودمندی است؛ به طوری که عملکرد و کارآیی این نوع ارتباط، زمانی موثر است که ارتباط بدون هیچ مشکلی برقرار شود. بلوتوث ویژگی و قابلیت مهمی است که کماکان برای اتصال گجتها استفاده میشود. خرابی بلوتوث، جفت نشدن یا Pair نشدن آن میتواند شروع مشکلاتی در قسمت اتصالات تلفن همراه شما باشد. در این مقاله نکات کلیدی برای رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه به شما ارائه میشود.
رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه موقعی با موفقیت انجام میشود که عیب یابی دقیقی از اختلال موجود در آن انجام داده باشید. گفتنی است که هر دو عامل نرمافزاری و سختافزاری در ایجاد اختلال در بلوتوث موبایل دخالت دارند.
چنانچه شما تلفن همراه چند سال قبل را در دسترس دارید حتما دارای بلوتوث است. نکته این است که هرگز نباید از این قابلیت انتظار داشته باشید که توانایی برقراری ارتباط با دستگاههایی را که به نسلهای جدید بلوتوث مانند بلوتوث 4 مجهز هستند، داشته باشد. البته باید بدانید که با توجه به اهمیت این موضوع، اکنون دستگاههایی روانهی بازار شده که با استفاده از دو ارتباط رادیویی بلوتوثی، به کاربر این اجازه را میدهد که با همهی دستگاههای نسل جدید و قدیم ارتباط برقرار کند.
برای رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه باید بخش سختافزاری را نیز بازدید و بررسی کنیم؛ برای مثال ممکن است موبایل شما دارای بلوتوث نسل چهارم باشد، ولی سیستمعامل نصب شده روی آن اندروید 4.2.2 باشد. باید گفت که این دو با هم سازگاری ندارند و هیچکدام به دیگری اجازهی برقراری ارتباط را نمیدهد. در این حالت باید سیستمعامل گوشی هوشمند خود را نیز به اندروید 4.3 ارتقا دهید تا مشکل جفت نشدن دستگاهها با یکدیگر رفع شود.
پروفایلهای ارتباطی یکی دیگر از علل رایج جفت نشدن بلوتوث تلفن همراه است. منظور از پروفایلهای ارتباطی، محیط و مکانی است که در آن 2 دستگاه با یکدیگر ارتباط میگیرند. برای توضیح روشنتر باید بگوییم که شما نمیتوانید یک ماوس بلوتوثی را به دوربین دیجیتال مجهز به بلوتوث وصل نمایید، چون این دو هیچ تناسب محیطی با یکدیگر ندارند و نمیتوانند در یک محیط ارتباطی به تبادل اطلاعات بپردازند. برای رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه باید حتما به این موضوع توجه داشته باشید.
به عنوان روش نخست، بلوتوث گوشی را در حالتvisibleقرار دهید. در این حالت دستگاهی که درصدد هستید با گوشی به کمک بلوتوث جفت کنید، در فاصله نزدیک به هم قرار دهید. بیشترین فاصلهای که 2 دستگاه میتوانند یکدیگر را پیدا کند فقط ۹ متر است.برای رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه یک بار دستگاه را خاموش و روشن نمایید.
در فهرست بلوتوثهای پیداشده در دستگاه، عنوان بلوتوث مدنظر را یک بار پاک کنید و مجددا آن را جستوجو نمایید و تلاش کنید که متصل شوید.
در مرحلهی بعد بلوتوثهای اضافی موجود در محیط را خاموش نمایید. سپس مطمئن شوید که هر دو دستگاه از نظر ساختاری با یکدیگر همخوانی دارند.بعد از این مرحله از مودمهای روشن فاصله بگیرید یا آنها را خاموش نمایید.
همچنین برای رفع مشکل بلوتوث موبایل شارژ گوشی را بازدید نمایید. کمبود شارژ در اتصال بلوتوث گوشی اختلال ایجاد میکند.در نهایت نیز سیستمعامل سختافزارها را آپدیت نمایید.
برای این منظور کافی است انگشت خود را روی بخش بالایی گوشی موبایل خود بگذارید و آن را به پایین بکشید. سپس آیکون بلوتوث را جستوجو کنید. بعد از این مرحله اتصال بلوتوث را قطع کرده و بعد از ۱۰ ثانیه، دوباره آن را روشن نمایید. بعد از این مرحله آزمایش کنید که آیا میتوانید به لطف بلوتوث به دیگر دستگاهها وصل شوید یا خیر.
قبل از انجام دادن اقدامهای تخصصی برای رفع مشکل، باید مطمئن شوید که دستگاه دوم مشکلی ندارد. احتمال دارد دلیل وصل نشدن دستگاه دیگر به گوشی موبایل شما،به دلیل ایراد موجود در دستگاه دوم باشد. برای بررسی این مسئله کافی است بلوتوث گوشی خود را به یک دستگاه دیگر مثل لپتاپ وصل نمایید. چنانچه اتصال به درستی برقرار شود، یعنی گوشی شما نقص و ایرادی ندارد.
برخی اوقات فقط با ریستارت کردن گوشی موبایل میتوان مشکل بلوتوث این دستگاه را رفع کرد. پس از راهاندازی دوبارهی گوشی، بسیاری از باگها و ناهماهنگیهای نرمافزاری آن رفع میشوند و ممکن است بلوتوث هم بدون ایراد کار کند. چنانچه مشکل همچنان باقی مانده بود گوشی یا دستگاهی که در نظر دارید به آن متصل شوید را ریاستارت کرده و دوباره اتصال بلوتوث بین آنها را برقرار نمایید.
همهی دستگاههای جفت شده با آن را در تاریخچه اتصال، پاک نمایید. برای این منظور وارد تنظیمات بلوتوث شوید تا لیستی از محصولاتی که پیشتر با بلوتوث به آنها متصل شدهاید نمایش داده شود. در قسمت راست اسم هر دستگاه، یک آیکون چرخ دنده یا همانSettingsدیده میشود؛ سپس گزینهیUnpairرا انتخاب نمایید. مراحل یاد شده را برای همهی دستگاههای موجود در لیست انجام دهید.. بعد از آن دوباره مراحل اتصال را انجام دهید تا مطمئن شوید که مشکل بلوتوث رفع شده است.
آپدیت موبایل یکی دیگر از روشهای رفع مشکل بلوتوث گوشی است. با آپدیت گوشی، باگهای نسخهی پیشین از بین میروند و با درصد بالایی ممکن است مشکلات بلوتوث نیز رفع شوند.
آخرین راهکار برای رفع مشکل بلوتوث تلفن همراه، ریست فکتوری است. این روش، تنظیمات گوشی را به حالت کارخانه بازمیگرداند و در کنار آن، اطلاعات ذخیره شده در گوشی را نیز حذف میکند. ولی در مقابل احتمال دارد مشکلات بلوتوث را از بین برده و عملکرد این قسمت را به حالت عادی بازگرداند. بنابراین لازم است پیش از ریست فکتوری کردن گوشی، از اطلاعات و فایلهای مهم خود بکاپ بگیرید.
برخی مواقع تداخلات نرمافزاری جزئی، سد راه عملکرد بلوتوث میشوند. استفاده از قابلیت بازگشت به تنظیمات کارخانه، بهروزرسانی سیستم عامل گوشی و یا خالی کردن حافظهی تلفنهمراه میتواند در بازیابی عملکرد و کارآیی بلوتوث موثر باشد. در بعضی موارد نیز ویروسها و بدافزارهای مختلف نیز مانع برقراری اتصالات بلوتوث خواهند شد.
دیدگاهی ثبت نشده است!
اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید