6 خرداد 1404
نوید نعمتی
با استفاده از تنظیمات امنیتی گوگل، آیفون و اندروید، دسترسی کودکان به محتوای نامناسب را محدود کنید
گوگل در دسترسترین و گستردهترین موتور جستوجو حال حاضر است که از طریق آن میتوان به هر مطلبی دسترسی داشت. مشخصا اطلاعاتی که از طریق سرچ گوگل جستجو میشود بسیار گسترده بوده و برای هر سن و سالی مناسب نیست. با توجه به دسترسی آسان به فیلترشکنها، به نمایش در آوردن تمامی مطالب گوگل کار دشواری نبوده و به راحتی میتوان هر مطلبی را در معرض دید قرار داد.
اما! شما میتوانید از بخش تنظیمات گوگل و گزینهSafe Search Filterببینید که به صورت پیش فرض چه منابعی به روی شما یا هر کاربری که با گوشی کار میکند باز و گوگل آنها را نمایش میدهد. حالا با استفاده از گزینهHide Explicit Resultsمیتوانید تمامی سایتها و منابعی که مشکل اخلاقی یا محتوای نامناسبی دارند را از معرض دید مخفی کنید. نکته مهم در این روش این است که با استفاده از فیلتر شکن هم دیگر تمامی مطالب در دسترس نبوده و خیال شما از بابت جستجوی کودک خود در این فضا و سلامت روانی وی تا حدودی راحت میشود.
علاوه بر جستجو در گوگل، این روزها استفاده از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام و توییتر برای عموم و مخصوصا کودکان جذابتر و پرطرفدارتر است. لازم است بدانید که شبکههای اجتماعی زمینه بیشتری نسبت به موتورهای جستجو برای آسیب رساندن به سلامت روانی کودکان را دارند. نکته جالب توجه این است که بسیاری از این شبکههای اجتماعی به صراحت اعلام کردهاند که استفاده از آنها دارای محدودیت سنی بوده و والدین نباید اجازه استفاده به کودکان تا رسیدن سن آنها به حد نساب مجاز را بدهند. با این حال اگر دارنده گوشی آیفون یا اندروید هستید میتوانید از قسمت تنظیمات گوشی خود دسترسی کودکان به این فضاها را تا حد زیادی محدود کنید.
از قسمت تنظیمات گوشی خود وارد بخشScreen Timeشوید. در انتهای صفحه گزینهای قرار داده شده است که شما میتوانید با استفاده از آن برای نرم افزارهای مد نظر قفل یا نمایش آن را مخفی کنید. علاوه بر این بخش قسمتی دیگری وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن نرم افزارها را متناسب با رده سنی کودک خود فیلتر کنید.
برای فعال کردن این حالت واردContent & Privacy Restrictionsشده و سپس وارد گزینهContent Restrictionsشوید. برای ورود به این بخش نیاز به وارد کردن پسورد خود دارید در نتیجه اگر کودک شما پسورد را نداند نمیتواند وارد این بخش شود. حال میتوانید از بخشAppsبرای نرم افزارهای گوشی خود محدودیت و رده سنی تنظیم کنید. با فعال شدن این قابلیت میتوانید برای نرم افزارهایی مثل اینستاگرام محدودیت سنی تعیین کنید تا دیگر در گوشی شما نمایش داده نشود. هر زمان که کار کودک با گوشی تمام شد، میتوانید وضعیت را به حالت قبل برگردانید.
برای فعال کردن چنین قابلیتی در سیستم عامل اندروید باید وارد نرم افزار Play Storeشده و از قسمت اکانت کاربری خود وارد بخش تنظیمات شوید. با استفاده از گزینه Familyمیتوانید دقیقا مانند گوشی آیفون برای نرم افزارهای مد نظر رده سنی تعیین کنید. وارد بخشFamilyکه شدید گزینهای با نامParental Controlsقرار دارد که به معنی کنترل والدین است!
پس از ورود به این بخش و وارد کردن پسورد خود از بخشApps & Gamesشما میتوانید مانند گوشی آیفون رده سنی برای نرم افزارها تعیین کنید. با این کار نرم افزارها و بازیهای تعیین شده دیگر برای دانلود هم به نمایش گذاشته نمیشوند.
با این چند راهکار میتوانید امنیت استفاده عزیزان خود از فضای مجازی را تا حدی بالا ببرید.
دیدگاهی ثبت نشده است!
اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید