مقالات آموزشی و ترفند

دلایل پریدن آنتن گوشی و راه‌های رفع آن

5 خرداد 1404

نوید نعمتی

دلایل پریدن آنتن گوشی و راه‌های رفع آن

بررسی دلایل پریدن آنتن گوشی و بهترین روش های برطرف کردن آن به ساده ترین روش و کمترین زمان ممکن

دلایل پریدن آنتن گوشی و راه‌های رفع آن


مشکل آنتن نداشتن گوشی یا به‌ عبارتی پریدن آنتن از رایج‌ترین مشکلات گوشی تلفن همراه به‌ حساب می‌آید. دلایل مختلفی سبب بروز مشکل در آنتن‌دهی گوشی‌های موبایل می‌شود. برخی اوقات آنتن گوشی تلفن همراه شما ضعیف است یا به‌طور دائم قطع و وصل می‌شود و در این لحظه درصدد هستید با دلایل آنتن نداشتن گوشی و شیوه‌ی رفع آن آشنا شوید. در این مطلب شما با دلایل آنتن ندادن گوشی‌های شیائومی، سامسونگ، هوآوی و دیگر برندهای موبایل آشنا می‌شوید.


دلایل قطع آنتن گوشی

آنتن نداشتن گوشی تلفن همراه می‌تواند به‌خاطر دلایل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متعددی رخ دهد. چنان‌چه علت آنتن نداشتن تلفن همراه، مشکلات نرم‌افزاری باشد در این حالت شما به‌سادگی قادر خواهید بود مشکل را عیب یابی و رفع نمایید.
با این‌ حال برطرف کردن مشکل آنتن نداشتن تلفن همراه درصورت خراب شدن قطعات سخت‌افزاری، به زمان بیشتری نیاز دارد.

1) خراب شدن سیم‌کارت

خراب شدن یا شکستگی سیم‌کارت، یکی از علت‌های شایع خرابی آنتن تلفن همراه محسوب می‌شود. برای آنتن‌دهی و دریافت سیگنال، سیم‌کارت گوشی تلفن همراه باید در شیارهای مربوطه قرار گرفته باشد.
خارج شدن سیم‌کارت از جای خود و کثیف و خمیده شدن آن، منجر به اختلال در دریافت سیگنال‌ها و به‌ دنبال آن عدم آنتن‌دهی تلفن همراه می‌شود.
با این‌ حال مطمئن شدن از سلامت سیم‌کارت و فعال بودن از طرف اپراتور مربوطه، در برطرف کردن این مشکل کمک قابل‌توجهی می‌کند.

2) بهم خوردن تنظیمات مربوط به شبکه‌ی گوشی

ایجاد تغییرات در تنظیمات شبکه را می‌توان از متداول‌ترین علل خرابی آنتن گوشی عنوان کرد. علاوه‌بر این، انتخاب یک شبکه‌ی نامناسب در کاهش آنتن‌دهی یا آنتن‌دهی لحظه‌ای گوشی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
شبکه‌های 2G/ 3G/ 4G از شبکه‌های مورد استفاده برای گوشی‌های تلفن همراه به حساب می‌آیند.
جست‌وجوی اتوماتیک نزدیک‌ترین شبکه از طریق تلفن همراه، از بهترین راهکارها برای رفع مشکل آنتن‌دهی ضعیف دستگاه است.
برای انجام این کار نخست به بخش تنظیمات(Setting)گوشی مراجعه کرده و بعد از انتخاب گزینه‌یMobile Networksو انتخاب یکی از اپراتورها، گزینه‌یselect Automaticallyرا تاچ کنید.

3) مشکلات سخت‌افزاری

سومین علت آنتن نداشتن تلفن همراه به مشکلات سخت‌افزاری در اجزا و قطعات گوشی مربوط می‌شود.وارد شدن ضربه و صدمه‌ی شدید به گوشی موبایل، احتمال آسیب وارد شدن به بخش مدار آنتن موبایل را افزایش می‌دهد.
دریافت و جذب فرکانس‌ها و سیگنال‌ها، از وظایف اصلی آنتن تلفن همراه است. ایجاد هرگونه مشکل در این قسمت، عدم آنتن‌دهی یا پرش آنتن موبایل را به همراه دارد.

برای رفع این مشکل باید گفت که در خیلی از مواقع، آنتن‌دهی ضعیف یا عدم دریافت سیگنال‌ها، از خرابی قطعاتی مثلVCOو آی‌سیPFتلفن همراه ناشی می‌شود. در این شرایط غالبا امکان برقراری تماس برای کاربر مهیا نمی‌شود.
آنتن‌دهی تلفن همراه به شیوه‌ی درست، لازمه‌ی سالم بودن قطعات مربوط به قسمت آنتن گوشی است. برای برطرف کردن این مشکل باید به تعمیرکاران متخصص و حرفه‌ای مراجعه شود.

4) رجیستر نشدن گوشی

در برخی مواقع، عدم آنتن‌دهی گوشی با رجیستر نشدن و قطع شدن سرویس دستگاه ناشی می‌شود.
حذف شدن آیکون مربوط به آنتن یا کشیده شدن یک خط بر روی آن در نوار اعلان، نشانه‌ی رجیستر نشدن گوشی است. علاوه‌بر این، در مواردی دلیل ایجاد این مشکل قرار نگرفتن سیم کارت در مکان اصلی خود است.

اطمینان حاصل کردن از قرار گرفتن درست سیم‌کارت در جایگاه خود، از مهم‌ترین اقدام‌ها برای رفع این مشکل است.
در صورت رفع نشدن مشکل، باید از رجیستر شدن گوشی موبایل خود مطمئن شوید. برای انجام این کار باید شناسه 15 رقمی مربوط به گوشی موبایل خود(IMEI)را به سر شماره 7777 بفرستید.شناسه 15 رقمی معمولا در زیر باتری یا روی جعبه گوشی وجود دارد.

پریدن آنتن گوشی


5) آپدیت نکردن گوشی

آپدیت نکردن گوشی از دیگر دلایل بروز مشکل در آنتن دهی گوشی است. انجام ندادن فرآیند آپدیت گوشی می‌تواند به بروز مشکلاتی مثل عدم آنتن‌دهی دستگاه منجر شود.
آپدیت به موقع گوشی موبایل، از بهترین راهکارها و روش‌ها برای رفع این مشکل به‌ حساب می‌آید. آپدیت سیستم‌عامل گوشی یک سری تغییرات برای رفع باگ‌های دستگاه را انجام می‌دهند.

انواع مشکلات آنتن‌دهی گوشی

مشکلات آنتن‌دهی گوشی متفاوت و مختلف است. بعضی از رایج‌ترین مشکلات مرتبط با آنتن دهی موبایل به شرح زیر است:

1) آنتن‌دهی کاذب تلفن‌همراه

برخی اوقات آنتن‌دهی گوشی به صورت کاذب به کاربر نمایش داده می‌شود. یعنی بر روی گوشی موبایل نشان داده می‌شود که شما آنتن دارید ولی در اصل گوشی هیچ آنتنی نداشته و در این حالت قادر به برقراری تماس نیستید.
مشکل آنتن‌دهی کاذب گوشی تلفن همراه در بیشتر مواقع مربوط به آی‌سیPFبوده و با تعویض آن مشکل برطرف می‌شود.

2) آنتن‌دهی آنی و لحظه‌ای موبایل

آنتن‌دهی آنی و لحظه‌ای هنگامی رخ می‌دهد که گوشی شما چند دقیقه آنتن داشته و چند دقیقه بدون آنتن باشد، به عبارتی آنتن گوشی زود می‌پرد. معمولا دلیل ایجاد این مشکل نیز مربوط به خراب شدن آی‌سیPF بوده و با تعویض آن مشکل برطرف می‌شود.

3) گوشی موبایل آنتن ندارد

آنتن نداشتن گوشی موبایل یکی از مشکلات این دستگاه‌ است یعنی در این حالت گوشی به‌طور کامل آنتن ندارد. به عبارتی آنتن گوشی می‌پرد.چنان‌چه پیغامNo SIMنمایش داده شود یعنی گوشی سیم‌کارت شما را نخوانده است.
نمایش پیغامSearchingنیز به مفهوم درست تنظیم نشدن زمان و تاریخ است.اگر پیغام بینNo SIMوSearching درحال تغییر است یعنی آی‌سیBase Bandخراب شده و نیاز به تعویض دارد.

روش‌های موثر برای رفع مشکل آنتن‌دهی گوشی

برای رفع مشکل آنتن نداشتن گوشی‌های اندروید، راه‌های مختلفی وجود دارد. با این روش‌ها آشنا شوید.

1) سنجش شدت واقعی سیگنال آنتن

بررسی شدت واقعی سیگنال دریافت شده، از روش‌های موثر برای رفع مشکل آنتن نداشتن گوشی است.
برای این کار نخست به بخش منوی تنظیمات گوشی موبایل مراجعه نمایید و بعداز از اسکرول کردن صفحه، به سمت پایین و تب کردن گزینه‌یAbout phone، گزینه‌یStatus را تاچ کنید.
سپس با انتخاب کردن عبارتSIM Status، صفحه‌ای ظاهر شده که در آن فیلدSignal strength، با بازه از اعداد مشخص شده است.قرار داشتن عدد نمایش داده شده بر روی بازه -۶۰db، حاکی از شدت سیگنال مطلوب است.


2) قرار دادن گوشی موبایل در وضعیت پرواز

در گام دوم، تغییر وضعیت گوشی موبایل به حالت پرواز (Airplane Mode)، از راهکارهای کاربردی برای رفع مشکل خرابی آنتن موبایل است.
برای فعال‌سازی حالت پرواز باید صفحه‌ی اعلان را پایین کشیده و وضعیت پرواز را برای تقریبا 30 ثانیه تا یک دقیقه روشن و سپس غیر فعال نمایید.
بعداز خارج شدن گوشی موبایل از حالت پرواز، سیستم‌عامل به جست‌وجوی شبکه‌های آنتن در دسترس اقدام می‌کند.

3) ری‌استارت کردن گوشی موبایل

در گام سوم، راه‌اندازی دوباره‌ی(Restart)گوشی، از اقدام‌های ساده و در عین حال موثر برای رفع مشکل آنتن‌دهی تلفن همراه است.با فشردن دکمه‌ی پاور و انتخاب گزینه‌ی ری‌استارت، این مراحل و فرآیندها انجام می‌شود.
با ری‌استارت شدن گوشی موبایل علاوه‌بر پاک شدنram، سیستم‌عامل دستگاه در صفحه جدیدی فعالیت خود را آغاز می‌کند.

4) تعویض سیم‌کارت گوشی

در گام چهارم، ریشه‌ی اصلی آنتن‌دهی ضعیف تلفن همراه در برخی موارد به سیم‌کارت آن مربوط می‌شود. قرار نگرفتن صحیح سیم‌کارت در مکان مورد نظر، باعث عدم آنتن‌دهی گوشی موبایل می‌شود.
علاوه‌بر این، افتادن یا ضربه وارد شدن به تلفن همراه، باعث خارج شدن سیم‌کارت از جایگاه خود می‌شود.در این حالات، گوشی را خاموش کرده و سیم‌ کارت را بیرون آورده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

5) قرار گرفتن در فضای باز

در گام پنجم، وجود هرگونه دیوار و حائل می‌تواند به عدم دریافت سیگنال آنتن منجر شود. در این حالت، با قرار گرفتن در فضای باز، احتمال دریافت سیگنال‌های قوی و قدرتمند بر روی گوشی افزایش می‌یابد.

6) ریست فکتوری گوشی

مرحله‌ی پایان نهایی نیز بازگشت به تنظیمات کارخانه به عنوان آخرین روش و راهکار موثر برای رفع مشکل آنتن ندادن گوشی تلفن همراه محسوب می‌شود.
با این‌ حال در صورت برهم خوردن یا اختلال در تنظیمات گوشی تلفن همراه، این روش و راهکار می‌تواند موثر و مفید واقع شود. ضمنا با اجرایReset factory، همه‌ی برنامه‌های نصب شده، داده‌ها و اطلاعات موجود بر روی حافظه‌ی گوشی تلفن همراه شما حذف خواهد شد.

دیدگاهی ثبت نشده است!

اولین شخصی باشید که دیدگاه خود را به اشتراک میگذارد